Receptbeskrivning
Kycklingpaj med bacon o feta
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklingpaj med bacon och feta 5-6pers.
Pajdeg:
125g smör
3dl vetemjöl
2msk kallt vatten
Fyllning:
200g kycklingkött, tillagat
1pkt bacon
10st soltorkade tomater
15st kalamtioliver
75g fetaost
250g kesella
1dl grädde
3st ägg
1st vitlöksklyfta
salt
peppar
Arbeta ihop degen och tryck ut i en pajform, förgrädda i 200⁰i 15min.
Finfördela kycklingen, skär baconet i småbitar och knaperstek. Strimla de soltorkade tomaterna. Kärna ur och skiva oliverna, skär fetaosten i tärningar. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
Rör ihop kesellan, grädden, äggen och den pressade vitlöksklyftan. Salta och peppra.
Fyll det förgräddade pajskalet med kycklingblandningen, häll sen över kesellaröran över alltihopa.
Grädda i 200⁰ca 30-35min.
Pajdeg:
125g smör
3dl vetemjöl
2msk kallt vatten
Fyllning:
200g kycklingkött, tillagat
1pkt bacon
10st soltorkade tomater
15st kalamtioliver
75g fetaost
250g kesella
1dl grädde
3st ägg
1st vitlöksklyfta
salt
peppar
Arbeta ihop degen och tryck ut i en pajform, förgrädda i 200⁰i 15min.
Finfördela kycklingen, skär baconet i småbitar och knaperstek. Strimla de soltorkade tomaterna. Kärna ur och skiva oliverna, skär fetaosten i tärningar. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
Rör ihop kesellan, grädden, äggen och den pressade vitlöksklyftan. Salta och peppra.
Fyll det förgräddade pajskalet med kycklingblandningen, häll sen över kesellaröran över alltihopa.
Grädda i 200⁰ca 30-35min.
Visningar: 148
Inlagt 2015-08-03 18:41:08