Receptbeskrivning

Pepparrotsdoftande fiskgryta

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Pepparrotsdoftande fiskgryta
Till 4 portioner, tid 30 minuter 1. Tina och skär fisken i bitar. Krydda med timjan, salt och peppar. Häll över citronsaften och låt dra ca 10 minuter.
2. Fräs purjon i smör i en kastrull utan att den tar färg, någon minut.
3. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 10 minuter tills potatisen är halvfärdig.
4. Lägg ner fisken i grytan och låt sjuda ca 5 minuter. Blanda crème fraiche med riven pepparrot och rör ner i grytan.
5. Tärna tomaterna och strö över fisken tillsammans med hackad dill.
Ingredienser
2 pkt fryst fisk
2 krm timjan
1 tsk salt
2 krm vitppeppar
½ citron, saften
1 purjolök, strimlad
2 msk smör
8 potatisar, skalade
i skivor
2 fiskbuljongtärningar
4 dl vatten
2 msk pepparrot, färskriven
2 dl crème fraiche
2 tomater
1 dl dill, hackad

Visningar: 1440
Inlagt 2015-08-04 15:04:45