Receptbeskrivning

Lysande gul fiskgryta

Ingredienser för
400 g torskfilé
300 g laxfilé
0.5 st purjolök
0.5 st gul lök
1 msk smör
vitlöksklyfta
1.5 tsk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2.5 dl vitt vin torrt
1.5 st fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 frp saffran
300 g räkor


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.

2. Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig.

3. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.

4. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter

5. Rör ner grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.

6. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.

7. Skala räkorna. Tillsätt dem, hetta upp och servera genast.

Visningar: 915
Inlagt 2015-08-04 15:07:09