Receptbeskrivning

Nanbröd

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Naanbröd 6 bröd

7,5dl vetemjöl
2dl mjölk
1st ägg
1dl naturell yoghurt
2msk olja
1tsk salt
2tsk strösocker
0,5tsk bakpulver
2tsk torrjäst
lite matolja till gräddningen

Lägg mjölet i en skål och ljumma mjölken, vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och 1/2dl av mjölken. Häll blandningen över mjölet och blanda. Häll i lite av mjölken i taget och knåda tills degen känns smidig och inte kladdar.
Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa i ca 2-2 1/2h. Sätt ugnen på grill, högsta värme och pensla tre bakplåtar tunt med olja.

Knåda degen ett par minuter och dela den i 6 bitar. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka, 25-30cm lång och 12-15cm bred. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa ca 20min. under duk.

Pensla bröden snabbt med lite vatten. Sätt in plåtarna en i taget högt upp i ugnen och grädda bröden 2-3min. på varje sida tills de fått bruna fläckar. Servera varma.

Visningar: 244
Inlagt 2015-08-06 19:34:52