Receptbeskrivning
Nanbröd
Ingredienser
för
Beskrivning
Naanbröd 6 bröd
7,5dl vetemjöl
2dl mjölk
1st ägg
1dl naturell yoghurt
2msk olja
1tsk salt
2tsk strösocker
0,5tsk bakpulver
2tsk torrjäst
lite matolja till gräddningen
Lägg mjölet i en skål och ljumma mjölken, vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och 1/2dl av mjölken. Häll blandningen över mjölet och blanda. Häll i lite av mjölken i taget och knåda tills degen känns smidig och inte kladdar.
Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa i ca 2-2 1/2h. Sätt ugnen på grill, högsta värme och pensla tre bakplåtar tunt med olja.
Knåda degen ett par minuter och dela den i 6 bitar. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka, 25-30cm lång och 12-15cm bred. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa ca 20min. under duk.
Pensla bröden snabbt med lite vatten. Sätt in plåtarna en i taget högt upp i ugnen och grädda bröden 2-3min. på varje sida tills de fått bruna fläckar. Servera varma.
7,5dl vetemjöl
2dl mjölk
1st ägg
1dl naturell yoghurt
2msk olja
1tsk salt
2tsk strösocker
0,5tsk bakpulver
2tsk torrjäst
lite matolja till gräddningen
Lägg mjölet i en skål och ljumma mjölken, vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och 1/2dl av mjölken. Häll blandningen över mjölet och blanda. Häll i lite av mjölken i taget och knåda tills degen känns smidig och inte kladdar.
Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa i ca 2-2 1/2h. Sätt ugnen på grill, högsta värme och pensla tre bakplåtar tunt med olja.
Knåda degen ett par minuter och dela den i 6 bitar. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka, 25-30cm lång och 12-15cm bred. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa ca 20min. under duk.
Pensla bröden snabbt med lite vatten. Sätt in plåtarna en i taget högt upp i ugnen och grädda bröden 2-3min. på varje sida tills de fått bruna fläckar. Servera varma.
Visningar: 244
Inlagt 2015-08-06 19:34:52






30 min