Receptbeskrivning
Kycklingwok med solrosfrön
Ingredienser
för
1 st röd chili
4 msk olja
2 msk soja
2 st vitlöksklyftor
1 tsk ingefära, riven
300 g vitkål
200 g morötter
200 g gul lök
600 g kycklingfile
50 g solrosfrön
75 g sockerärtor
4 msk olja
2 msk soja
2 st vitlöksklyftor
1 tsk ingefära, riven
300 g vitkål
200 g morötter
200 g gul lök
600 g kycklingfile
50 g solrosfrön
75 g sockerärtor
Beskrivning
Kärna ur och hacka chili.
Blanda 0,5 dl vatten, 3 msk olja, soja, pressad vitlök, ingefära, salt + peppar till en woksås
Finstrimla vitkål. Skär morötter i smala stavar. hacka lök, strimla kyckling.
Torrosta solroskärnor.
Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs kyckling och lök o två omgångar på hög värme ca 4 mintuer per omgång. Lägg tillbaka allt i pannan och tillsätt vitkål, morötter och woksås. Stek ytterligare 3 min. Tillsätt solroskärnor och sockerätert. Stek en minut till.
Blanda 0,5 dl vatten, 3 msk olja, soja, pressad vitlök, ingefära, salt + peppar till en woksås
Finstrimla vitkål. Skär morötter i smala stavar. hacka lök, strimla kyckling.
Torrosta solroskärnor.
Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs kyckling och lök o två omgångar på hög värme ca 4 mintuer per omgång. Lägg tillbaka allt i pannan och tillsätt vitkål, morötter och woksås. Stek ytterligare 3 min. Tillsätt solroskärnor och sockerätert. Stek en minut till.
Visningar: 130
Inlagt 2015-08-07 14:53:45






0 min