Receptbeskrivning

Edward bloms julsill

Ingredienser för
400 g saltsillfiléer
till lagen
3 dl vatten
1 dl socker
1 dl ättikssprit (12 %) - kan ökas till 1 1/2 dl
8 st kryddpepparkorn
1 st kanelstång, krossad
1 liten bit torkad ingefära, krossad (går äv
5 st krossade nejlikor
1 muskotblomma
finstrimlad zest (yttre delen av skalen) frå
lite halvkrossad kardemumma
3 st finhackade ansjovisar + allt spadet från ans
dl vardera av mycket finhackad morot, purjolök


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Vattna ur saltsillfiléerna enligt förpackningsanvisningarna (eller använd i nödfall färdigurvattnad inläggningssill).
Koka ingredienserna till lagen, låt sjuda en liten stund och ställ kallt. (Det är mycket viktigt att den blir kylskåpskall.)
Skär sillfiléerna i lagom stora bitar. Varva bitarna med finhackad morot, purjo- och rödlök. Häll över lagen.
Låt stå i minst två, helst tre dygn i kylskåpet. Rör om en gång om dagen.

Visningar: 887
Inlagt 2015-08-07 20:04:12