Receptbeskrivning

Halloumilasagne

Ingredienser för
200 g färska lasagneplattor
2 st halloumiostar
500 g passerade tomater
1 st gul lök
1 st stor vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
1 tsk flytande honung
1 st grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
4 msk färsk timjan, hackad
200 g fryst bladspenat
2 dl riven ost, gärna vällagrad herrgårdsost lagrad 12m


  50 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Klockren lasagne fylld med halloumiost och bladspenat! Otroligt lättlagad eftersom den varken innehåller ostsås eller kött, allt som behöver förberedas är att koka ihop den smakrika tomatsåsen! Om du gillar lite hetta, testa att fräsa med en finhackad röd chilifrukt tillsammans med löken!




1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i lite olja i en kastrull utan att de tar färg i ett par minuter. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater, hackad timjan, honung, buljongtärning och vatten. Låt koka ihop på medelvärme utan lock i ca 5 min.

3. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Skiva under tiden halloumiostarna i tunna skivor.

4. Lägg ett lager tomatsås i botten av ugnssäker form (20x30 cm). Varva sedan med lasagneplattor, sås och halloumi. Avsluta med tomatsås och toppa sedan med den rivna osten.

5. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. LÃ¥t svalna en stund innan servering.

Visningar: 443
Inlagt 2015-08-09 14:08:24