Receptbeskrivning
Dadelchoklad
Ingredienser
för
100 g dadlar
1 dl kakao
2 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
1 krm flingsalt
1 dl kakao
2 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
1 krm flingsalt
Beskrivning
En hälsosammare variant på en seg och smaskig chokladkola som endast kräver ett fåtal ingredienser. Perfekt att sno ihop inför helgmyset eller ge bort i present när du är bortbjuden. Vill man gotta till det lite extra så doppa dem i smält choklad och strö över lite flingsalt, magiskt gott!
1. Mixa dadlarna till en slät kräm. Tillsätt salt, kakao och vaniljpulver och mixa tills det bildats en stor kolaklump. Tillsätt då kokosoljan och mixa igen lite snabbt.
2. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ut den till lagom tjocklek (ca 2-5 mm). Ställ in i frysen i ca 30 min.
3. Skär upp i bitar och doppa i smält choklad om så önskas! Förvara i en tätsluten burk i antingen kylen eller frysen.
1. Mixa dadlarna till en slät kräm. Tillsätt salt, kakao och vaniljpulver och mixa tills det bildats en stor kolaklump. Tillsätt då kokosoljan och mixa igen lite snabbt.
2. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ut den till lagom tjocklek (ca 2-5 mm). Ställ in i frysen i ca 30 min.
3. Skär upp i bitar och doppa i smält choklad om så önskas! Förvara i en tätsluten burk i antingen kylen eller frysen.
Visningar: 205
Inlagt 2015-08-09 14:16:18






0 min