Receptbeskrivning
Texas chili med qournfärs
Ingredienser
för
Beskrivning
Texas chili med qournfärs 4pers.
300g qournfärs
1st morot
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
3msk olivolja
200g krossade tomater
1st lagerblad
1msk kinesisk soja
2msk honung
1-2msk grönsaksfond
1msk hickory liquid smoke
1msk spiskummin
1msk chili spice mix
0,5st lime, saften
salt och peppar
koriander
1st palsternacka
2st morötter
2st bakpotatis
2msk olivolja
salt
Rotsakschips: Sätt ugnen på 150⁰, skala rotsakerna och hyvla dem riktigt tunt. Fördela dem på en plåt, droppa över olivolja, kör i ugn 30-40min. tills chipsen är krispiga, smaka av med salt.
Chili: Hacka alla grönsakerna och löken i småbitar, fräs i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom qournfärsen. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i 10-20min. Tillsätt färsen, späd eventuellt med vatten och låt puttra i max 20min. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med koriander och servera rotfruktschips.
300g qournfärs
1st morot
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
3msk olivolja
200g krossade tomater
1st lagerblad
1msk kinesisk soja
2msk honung
1-2msk grönsaksfond
1msk hickory liquid smoke
1msk spiskummin
1msk chili spice mix
0,5st lime, saften
salt och peppar
koriander
1st palsternacka
2st morötter
2st bakpotatis
2msk olivolja
salt
Rotsakschips: Sätt ugnen på 150⁰, skala rotsakerna och hyvla dem riktigt tunt. Fördela dem på en plåt, droppa över olivolja, kör i ugn 30-40min. tills chipsen är krispiga, smaka av med salt.
Chili: Hacka alla grönsakerna och löken i småbitar, fräs i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom qournfärsen. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i 10-20min. Tillsätt färsen, späd eventuellt med vatten och låt puttra i max 20min. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med koriander och servera rotfruktschips.
Visningar: 133
Inlagt 2015-08-12 18:15:35






30 min