Receptbeskrivning
Klassisk Pesto
Ingredienser
för
50 g pinjenötter
2 basilika krukor
1 st vitlöksklyfta(or)
100 g parmesanost
2 dl olivolja
gourmetsalt ev
svartpeppar från kvarn
2 basilika krukor
1 st vitlöksklyfta(or)
100 g parmesanost
2 dl olivolja
gourmetsalt ev
svartpeppar från kvarn
Beskrivning
1. Rosta pinjenätterna.
2. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om.
Smaka ev av med salt och nymalen svartpeppar.
Gör gärna en dubbel sats att ha i kylen. Pesto håller ca en vecka och kan användas till mycket.
Tips
Pesto passar även till kyckling eller skaldjur.
2. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om.
Smaka ev av med salt och nymalen svartpeppar.
Gör gärna en dubbel sats att ha i kylen. Pesto håller ca en vecka och kan användas till mycket.
Tips
Pesto passar även till kyckling eller skaldjur.
Visningar: 578
Inlagt 2015-08-20 07:05:56