Receptbeskrivning
Chokladglass
Ingredienser
för
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl brun farin
4 st Äggulor
100 g choklad 70%
3 dl mjölk
1 dl brun farin
4 st Äggulor
100 g choklad 70%
Beskrivning
1) Vispa äggulor och farin vitt och pösigt
2) Värm grädde och mjölk i en kastrull. OBS! Får ej koka.
3) Vispa ner äggsmeten och tillsätt chokladen.
4) Vispa tills chokladen smält, smeten börjat tjockna OBS! inte över 82-85 grader.
5) Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.
6) Har du tid täcker du bunken med plast och låter smeten så i kylskåpet över natten.
Kör smeten i glassmaskin till smidig konsistens och frys sedan in.
Genom att låta glasssmeten stå övertäckt i kylskåpet över natten så får smakerna utveckla sig och glassen blir smakrik med många nyanser.
2) Värm grädde och mjölk i en kastrull. OBS! Får ej koka.
3) Vispa ner äggsmeten och tillsätt chokladen.
4) Vispa tills chokladen smält, smeten börjat tjockna OBS! inte över 82-85 grader.
5) Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.
6) Har du tid täcker du bunken med plast och låter smeten så i kylskåpet över natten.
Kör smeten i glassmaskin till smidig konsistens och frys sedan in.
Genom att låta glasssmeten stå övertäckt i kylskåpet över natten så får smakerna utveckla sig och glassen blir smakrik med många nyanser.
Visningar: 229
Inlagt 2015-08-21 06:37:25






60 min