Receptbeskrivning

Ljummen sallad med ugnsrostade rödbetor och kikärtor, fetaost och pumpakärnor

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ljummen sallad med ugnsrostade rödbetor och kikärtor, fetaost och pumpakärnor 4port.

500g rödbetor
3st röda knipplökar
2st vitlöksklyftor
½ st kruka timjan
580g Kikärtor
1msk balsamvinäger
½ dl olivolja

100g blandad sallad
200g fetaost
1dl rostade pumpakärnor

Sätt ugnen på 225°. Skölj och skala rödbetorna och skär i grova bitar. Skölj knipplöken och dela i hälften. Finstrimla lökblasten och lägg åt sidan. Skala och finhacka vitlöken. Repa timjanen. Häll av kikärtorna.
Fördela rödbetor, knipplök, vitlök, timjan och kikärtor i en ugnsform eller på en plåt. Ringla över balsamvinäger och olivolja, salta och peppra, blanda runt ordentligt.
Rosta i mitten av ugnen tills rödbetorna är mjuka och de fått fin färg ca 30-40min.
Skölj salladen och smula fetaosten.
Blanda samman de rostade ingredienserna med salladen, fetaosten och lökblasten. Smaka av med salt och peppar ev. lite mer balsamvinäger. Fördela salladen på ett fat, i en skål eller på tallrikar. Toppa med pumpakärnor och servera.

Visningar: 343
Inlagt 2015-08-25 17:21:09