Receptbeskrivning

Fiskgratäng

Ingredienser för
400 g färska eller djupfrysta fiskfiléer
0.5 msk matfett
1 tsk salt
4 skalade och rårivna morötter
skal och saft från 1 citron
gratängsås
1 msk olja
2 msk mjöl
2 dl fiskbuljong (vatten + tärning)
1 dl lättmjölk
salt och peppar
1 äggula
1 dl riven mager ost (9%)
0.5 dl fryst hackad dill
potatismos
hemlagat eller pulvermos


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C. Skölj de färska filéerna. Tina de djupfrysta endast så mycket att det går att ta isär filéerna. Lägg fisken i en smord ugnssäker form, salta. Täck med folie och koka fisken i ugnen ca 10 minuter. Häll av fiskspadet. Gratängsås: Fräs ihop fett och mjöl till gratängsåsen. Späd under omrörning ner buljongen och mjölken och låt såsen koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt äggula och ost. Tillsätt dill och häll såsen över fisken. Potatismos: Tillaga potatismos och spritsa det runt kanten på formen (hemlagat eller pulvermos). Gratinera i ugnen ca 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg. Servera rivna morötter blandat med citron vid sidan om.

Visningar: 411
Inlagt 2015-08-25 17:43:05