Receptbeskrivning

Sensommargryta

Ingredienser för
400 g blandad fisk t.ex. lax och gös
1 frp cocktailtomater
1 frp babyspenat
1 knippe dill eller krondill
2 dl creme fraiche
4 msk riven pepparrot
salt
vitpeppar
2 st morötter
1 st rotselleri
2 st schalottenlök(ar)
3 dl vitt vin
1 msk dillfrön
5 dl tomatjuice
1 msk smör


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala morötter och rotselleri och skär i fina tärningar
Finhack schalottenlöken och fräs alltihop i smöret.
Tillsätt dillfrön, som du först krossar och späd med vin och tomatjuice.
Låt koka i 7-8 minuter så att grönsakerna är lagom kokta.
Under tiden delar du tomaterna och sköljer spenaten.
Skär fisken i grova bitar och lägg ner i soppan.
Låt koka upp, rör försiktigt och smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg tomaterna i fyra tallrikar, slå över soppan och garnera med dillvippor och klicka ut pepparrot, crème fraichen

Visningar: 289
Inlagt 2015-08-26 20:02:29