Receptbeskrivning
Sega riesenkakor
Ingredienser
för
Beskrivning
Sega Riesenkakor 20-25st
75g smör
1dl farinsocker
1dl strösocker
2tsk vaniljsocker
1st ägg
2dl mjöl
1dl kakao
1tsk bikarbonat
½tsk salt
1påse riesenkolor
100-150g vit choklad
Sätt ugnen på 175°, vispa det rumsvarma smöret med allt socker till en vitaktig smet. Tillsätt sedan ägget och vispa lite till.
Blanda mjöl med kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt se4dan mjölkblandningen till den vispade smeten och vänd ihop allt. Hacka den vita chokladen och dela varje riesenkola i fyra delar, tillsätt choklad och kola i smeten och vänd er det.
Plasta in degen o lägg den i kylen i 20-30min.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rulla sedan lagom stora bollar av smeten. Lägg på plåten med ordentligt mellanrum, platta bara till bollarna lite lätt.
Sätt in mitt i ugnen i ca 9-12min. De ska flyta ut och få lite sprucken yta. Låt svalna på bakplåtspappret på köksbänken (ej på plåten, då fortsätter de att gräddas).
75g smör
1dl farinsocker
1dl strösocker
2tsk vaniljsocker
1st ägg
2dl mjöl
1dl kakao
1tsk bikarbonat
½tsk salt
1påse riesenkolor
100-150g vit choklad
Sätt ugnen på 175°, vispa det rumsvarma smöret med allt socker till en vitaktig smet. Tillsätt sedan ägget och vispa lite till.
Blanda mjöl med kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt se4dan mjölkblandningen till den vispade smeten och vänd ihop allt. Hacka den vita chokladen och dela varje riesenkola i fyra delar, tillsätt choklad och kola i smeten och vänd er det.
Plasta in degen o lägg den i kylen i 20-30min.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rulla sedan lagom stora bollar av smeten. Lägg på plåten med ordentligt mellanrum, platta bara till bollarna lite lätt.
Sätt in mitt i ugnen i ca 9-12min. De ska flyta ut och få lite sprucken yta. Låt svalna på bakplåtspappret på köksbänken (ej på plåten, då fortsätter de att gräddas).
Visningar: 527
Inlagt 2015-08-27 16:43:13






30 min