Receptbeskrivning

Sega riesenkakor

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sega Riesenkakor 20-25st

75g smör
1dl farinsocker
1dl strösocker
2tsk vaniljsocker
1st ägg
2dl mjöl
1dl kakao
1tsk bikarbonat
½tsk salt
1påse riesenkolor
100-150g vit choklad

Sätt ugnen på 175°, vispa det rumsvarma smöret med allt socker till en vitaktig smet. Tillsätt sedan ägget och vispa lite till.
Blanda mjöl med kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt se4dan mjölkblandningen till den vispade smeten och vänd ihop allt. Hacka den vita chokladen och dela varje riesenkola i fyra delar, tillsätt choklad och kola i smeten och vänd er det.
Plasta in degen o lägg den i kylen i 20-30min.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rulla sedan lagom stora bollar av smeten. Lägg på plåten med ordentligt mellanrum, platta bara till bollarna lite lätt.
Sätt in mitt i ugnen i ca 9-12min. De ska flyta ut och få lite sprucken yta. Låt svalna på bakplåtspappret på köksbänken (ej på plåten, då fortsätter de att gräddas).

Visningar: 527
Inlagt 2015-08-27 16:43:13