Receptbeskrivning
rabarbersmulpaj
Ingredienser
för
rabarber
Beskrivning
Ingredienser
500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
Deg:
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g Arla® Svenskt Smör
5 dl Arla Köket® vaniljsås
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.
SERVERINGSFÖRSLAG:
Servera med lättvispad vaniljsås.
Källa: Arla Köket 2 2007
500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
Deg:
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g Arla® Svenskt Smör
5 dl Arla Köket® vaniljsås
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.
SERVERINGSFÖRSLAG:
Servera med lättvispad vaniljsås.
Källa: Arla Köket 2 2007
Visningar: 161
Inlagt 2015-08-28 12:46:15






30 min