Receptbeskrivning
Köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor
Ingredienser
för
7 st gula lökar
1 st vitlök
2 kg potatis
2 kg köttfärs
5 msk olivolja
3 msk spiskummin
3 msk oregano
2.5 msk chilipulver
2.5 msk salt
0.5 tsk cayennepeppar
10 st köttbuljongtärningar
2500 g tomater, krossade
5 l vatten
6 st röda paprikor
2 dl bladpersilja, strimlad
1 l gräddfil
1 st vitlök
2 kg potatis
2 kg köttfärs
5 msk olivolja
3 msk spiskummin
3 msk oregano
2.5 msk chilipulver
2.5 msk salt
0.5 tsk cayennepeppar
10 st köttbuljongtärningar
2500 g tomater, krossade
5 l vatten
6 st röda paprikor
2 dl bladpersilja, strimlad
1 l gräddfil
Beskrivning
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i små tärningar.
2. Bryn köttfärsen i oljan i en gryta. Krydda med spiskummin, oregano, salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 2–3 min. Tillsätt smulade buljongtärningar. Häll över tomater och vatten. Rör om och låt koka upp.
3. Rör i potatisen och låt soppan koka under lock ca 10 min. Kärna ur och tärna paprikan smått. Rör ner paprika och persilja i soppan och koka ytterligare ca 5 min.
4. Servera soppan med gräddfil och bröd.
2. Bryn köttfärsen i oljan i en gryta. Krydda med spiskummin, oregano, salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 2–3 min. Tillsätt smulade buljongtärningar. Häll över tomater och vatten. Rör om och låt koka upp.
3. Rör i potatisen och låt soppan koka under lock ca 10 min. Kärna ur och tärna paprikan smått. Rör ner paprika och persilja i soppan och koka ytterligare ca 5 min.
4. Servera soppan med gräddfil och bröd.
Visningar: 500
Inlagt 2012-04-04 14:14:47

