Receptbeskrivning

Korv & potatisgryta i tomatsås

Ingredienser för


  25 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ingredienser

Portioner: 4

8 - 10 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
2 fänkål eller purjolökar
2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
550 g mager korv (max 7%)
1 burk minimajs (à 400 g)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 - 1 1/2 krm peppar

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Skala och skär potatisen i tärningar. Skölj, ansa och strimla fänkål eller purjolök.
Lägg potatis och fänkål i en gryta och häll på vatten. Tillsätt salt och peppar och låt koka under lock ca 10 minuter.
Skär korven i skivor. Låt minimajsen rinna av. Lägg korv och minimajs i grytan och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
Koka upp de krossade tomaterna. Tillsätt olivolja och krydda med salt, socker och peppar. Mixa tomaterna släta med mixerstav eller i en mixer.
Servera grytan med tomatsåsen och bröd.

Visningar: 259
Inlagt 2015-08-29 19:30:24