Receptbeskrivning
Ingredienser för
3 dl vetemjöl
3 st ägg
6 dl mjölk
2 msk smör + lite till första laggen
1 tsk salt
till servering:
sylt och/ eller socker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig, tunn smet utan klimpar. Det går bra att använda elvisp när du gör pannkakssmet. Tillsätt resten av mjölken, smält smör samt salt och socker. Låt svälla 20 minuter.

2. Grädda pannkakorna i het stekpanna. Du behöver bara smöra första laggen, sedan släpper pannkakorna av sig själva. När ytan blivit matt och smeten stelnat är det dags att vända pannkakan. Färgen ska vara vackert guldbrun. Använd sparsamt med smet till varje pannkaka så att de blir tunna och får en frasig spetskant.

3. Lägg pannkakorna undan för undan på ett varmt serveringsfat som lämpligen placeras över en kastrull med hett vatten. Servera med sylt och/eller socker.

Visningar: 378
Inlagt 2015-08-30 12:47:37