Receptbeskrivning

Indiska köttbullar

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Indiska köttbullar 4pers.

Köttbullar:
450g nötfärs
1st gul lök, finhackad
2msk hackad, färsk koriander
2tsk färskriven ingefära
1tsk garam masala

Tomatsås:
1st grön chili, urkärnad och finhackad
1msk garam masala
2tsk färskriven ingefära
1tsk malen gurkmeja
500ml passerade tomater

Lägg köttfärsen i en skål tillsammans med riven lök, koriander, ingefära, garam masala, en rejäl nypa salt och svartpeppar.
Blanda med lätt fuktade händer, dela upp i 20 jämnstora bollar.
Hetta upp ojan en stor kastrull, tillräckligt bred för att köttbullar får plats i ett lager med lock.
Lägg i grön chili, garam masala, ingefära och gurkmeja, rör om och fräs i 1min. o rör sedan i tomaterna.
Koka upp, sänk värmen och krydda med salt och peppar.
Tillsätt köttbullarna i pannan i ett jämnt lager och kokas försiktigt i 25-30min. skala försiktigt pannan då och då och vänd köttbullarna så de tillagas jämnt och inte fastnar på botten av pannan.
Lyft upp köttbullarna från pannan, skaka den försiktigt och låt såsen koka i ytterligare 5min.

Visningar: 177
Inlagt 2015-08-31 18:04:43