Receptbeskrivning

Tekakor med havregryn

Ingredienser för
1 l standardmjölk
2 frp jäst
200 g smör rumstempererat
5 dl havregryn
1 msk salt
5 msk sirap
22 dl vetemjöl special


  90 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
45-50 st
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken så att den blir fingervarm.
Häll i mjölken och rör runt tills jästen har löst upp sig.
Tillsätt havregryn, blanda väl och låt det svälla 5-10 minuter.
Tillsätt sedan, salt, sirap, smör och vetemjöl.
Kör degen en bra stund i bakmaskin, tills den är väl genom arbetad.
Täck sedan med bakduk och låt jäsa, ca 45-60 minuter.
Min fick jäsa ca 60 minuter.

Kavla ut degen på mjölat underlag, Degen ska vara ca 1,5 cm tjock.
Stansa ut cirklar med hjälp av större glas eller bakformar.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Lägg dem på plåten, nagga dem och täck med bakduk.
Låt jäsa ytterligare ca 20-30min.
Undertiden sätter du på ugnen på 250 grader.
Grädda sedan tekakorna ca 8 min, ta ut och låt svalna på galler under lätt fuktad bakduk.
Jag sprayade över mina tekakor med vatten (vatten spray flaska) direkt när jag la dem på galler) och sen la jag på bakduk.
Sprinkla lite vetemjöl över dem när dem har svalnat och bred vetemjölen över tekakan med handen.

Visningar: 171
Inlagt 2015-09-01 19:37:45