Receptbeskrivning
Helstekt ytterfile med rostade rotfrukter
Ingredienser
för
Beskrivning
600 g marinerad fläskytterfile
Salt och peppar
Färsk timjan
2 morötter
2 rödbetor
2 palsternackor
4 potatisar
Olivolja
Salt
Sätt ugnen på 175 grader. Putsa köttet och salta och peppra. Stek köttet runtom i en stekpanna och lägg över i en ugnsform med olivolja och färsk timjan i botten. Baka ca 20 min tills Innertemp är 70 grader. Låt köttet vila i folie medan grönsakerna rostas. Klyfta rotfrukterna. Ringla olivolja över rotfrukterna. Rosta i ugn, låt dom gå med köttet på slutet och höj sen värmen till 225 grader varmluft när köttet tas ut, så dom blir frasiga. Salta när dom är klar. Servera med bea.
Salt och peppar
Färsk timjan
2 morötter
2 rödbetor
2 palsternackor
4 potatisar
Olivolja
Salt
Sätt ugnen på 175 grader. Putsa köttet och salta och peppra. Stek köttet runtom i en stekpanna och lägg över i en ugnsform med olivolja och färsk timjan i botten. Baka ca 20 min tills Innertemp är 70 grader. Låt köttet vila i folie medan grönsakerna rostas. Klyfta rotfrukterna. Ringla olivolja över rotfrukterna. Rosta i ugn, låt dom gå med köttet på slutet och höj sen värmen till 225 grader varmluft när köttet tas ut, så dom blir frasiga. Salta när dom är klar. Servera med bea.
Visningar: 411
Inlagt 2015-09-02 03:12:42

