Receptbeskrivning
Smulpaj med rabarber
Ingredienser
för
100 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
3 st spröda rababerstjälkar
1 tsk kanel
till servering:
vaniljsås, vaniljvisp eller vispgrädde
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
3 st spröda rababerstjälkar
1 tsk kanel
till servering:
vaniljsås, vaniljvisp eller vispgrädde
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i bottnen på en smord, ugnssäker form. Pudra över kanelen.
2. Nyp ihop smör eller margarin, socker, havregryn och vetemjöl. Fördela smulet över rabarbern. Grädda i 20-25 minuter. Tips: Smulet blir gott över nästan vilken frukt eller vilka bär som helst. Äpplen är alltid en höjdare, liksom blåbär.
2. Nyp ihop smör eller margarin, socker, havregryn och vetemjöl. Fördela smulet över rabarbern. Grädda i 20-25 minuter. Tips: Smulet blir gott över nästan vilken frukt eller vilka bär som helst. Äpplen är alltid en höjdare, liksom blåbär.
Visningar: 809
Inlagt 2012-04-04 21:46:57

