Receptbeskrivning
Hemlagade köttbullar
Ingredienser
för
400 g fläskfärs
400 g nötfärs
1 st gul lök
1 st ägg
1 dl kaffegrädde
1 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen ingefära
400 g nötfärs
1 st gul lök
1 st ägg
1 dl kaffegrädde
1 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen ingefära
Beskrivning
1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i en stekpanna med smör.
2. Blanda färsen och löken.
3. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
4. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter).
5. Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.
2. Blanda färsen och löken.
3. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
4. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter).
5. Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.
Visningar: 400
Inlagt 2015-09-02 17:11:56

