Receptbeskrivning
Skaldjurspasta med kräftor, räkor och musslor
Ingredienser
för
250 g papardelle
2 msk olivolja
1 st fänkål
1 palsternacka
1 st röd paprika
2 st skalade vitlöksklyftor
1 st skalad gul lök
1.5 dl vitt vin
3 dl grädde
3 dl blandade skaldjur (räkor, kräftor, musslor)
25 g färsk dill, 1 förpackning
50 stark grönmögelost
2 msk olivolja
1 st fänkål
1 palsternacka
1 st röd paprika
2 st skalade vitlöksklyftor
1 st skalad gul lök
1.5 dl vitt vin
3 dl grädde
3 dl blandade skaldjur (räkor, kräftor, musslor)
25 g färsk dill, 1 förpackning
50 stark grönmögelost
Beskrivning
1. Sätt på en stor kastrull med pasta vatten på spisen. Skär fänkål, palsternacka och paprika grovt. Krossa vitlöken med en kniv och finhacka löken. Svetta på alla grönsakerna i olivoljan, de ska inte få färg. Låt det fräsa ett par minuter. Häll på vinet och låt det koka ner. Häll på grädden. Koka ner tills grönsakerna är mjuka. Smaksätt med salt och peppar.
2. Under tiden, så fort pasta vattnet kokar, släng ner pastan.
3. Häll av pastan och blanda ner den i såsen, rör ner skaldjuren och plocka över dillen. Lägg upp i tallrikar och riv mögelosten över.
2. Under tiden, så fort pasta vattnet kokar, släng ner pastan.
3. Häll av pastan och blanda ner den i såsen, rör ner skaldjuren och plocka över dillen. Lägg upp i tallrikar och riv mögelosten över.
Visningar: 470
Inlagt 2015-09-02 18:43:27

