Receptbeskrivning
Lax med sesamfrön, hoisinsås och nudlar
Ingredienser
för
4 st laxfilé, portionsbitar
1 dl hoisinsås
0.5 tsk sesamolja
4 msk sesamfrön, rostade
salt och grovmalen svartpeppar
1 dl hoisinsås
0.5 tsk sesamolja
4 msk sesamfrön, rostade
salt och grovmalen svartpeppar
Beskrivning
1. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
2. Blanda hoisinsås och sesamolja. Pensla fiskarna med detta så de är helt täckta.
3. Strö över sesamfrön och baka i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter på 200 grader. Laxen får gärna ha en rå kärna när den är färdiglagad.
2. Blanda hoisinsås och sesamolja. Pensla fiskarna med detta så de är helt täckta.
3. Strö över sesamfrön och baka i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter på 200 grader. Laxen får gärna ha en rå kärna när den är färdiglagad.
Visningar: 440
Inlagt 2015-09-02 18:44:48

