Receptbeskrivning
Köttbullar á la GI
Ingredienser
för
250 g fläskfärs
250 g nötfärs
1 st gul lök
1 st ägg
1 dl kaffegrädde
1 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen ingefära
smör till stekning
250 g nötfärs
1 st gul lök
1 st ägg
1 dl kaffegrädde
1 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen ingefära
smör till stekning
Beskrivning
1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i smör och blanda med färsen.
2. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
3. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund, cirka 15-20 minuter.
4. Ta fram köttbullarna och bryn dem i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.
2. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
3. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund, cirka 15-20 minuter.
4. Ta fram köttbullarna och bryn dem i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.
Visningar: 369
Inlagt 2015-09-02 18:45:15