Receptbeskrivning

Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Ingredienser för
2 st ägg
2 dl ströbröd
salt och svartpeppar
2 dl matyoghurt
2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
0.5 dill
salt och svartpeppar
800 g potatis(ar)
0.5 st citron(er)
0.5 st isbergssallad
2 selleri
olja och vinäger


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Sätt ugnen på 100 grader.

2. Dillig sås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt,
majonnäs och dijonsenap. Smaka av med lite salt och
peppar och ställ kallt till servering.

3. Sallad: Skölj och strimla sallad och selleri och
skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål
och ringla över lite olja och vinäger.

4. Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop
med en gaffel. Häll ströbröd på en flat tallrik. Salta
och peppra fisken och vänd dem först i äggen och sedan
i ströbrödet.

5. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek
fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun
stekyta. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt
in i ugnen så att de håller värmen.

Servera den panerade rödspättan med dillig sås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.

Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd

Näringsvärde:
Kcal: 662
Fett: 27 g
Protein: 44 g
Kolhydrater: 57 g

Visningar: 382
Inlagt 2015-09-02 18:46:19