Receptbeskrivning

Marinerad helstekt fläskfilé

Ingredienser för
1 st fläskfilé hel
salt och malen vitpeppar
2 tsk torkad timjan
1 dl neutral olja
0.5 dl vinäger
1 tsk fransk senap
1 tsk salt
0.5 tsk malen vitpeppar
eventuellt färska örter


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Marinerad helstekt fläskfilé är enkelt att förbereda. Perfekt till buffé eller annan middag med många gäster. Helstek fläskfilén först och marinera den efteråt.

1. Sätt ugnen på 200°. Bryn fläskfilén runtom i panna på spisen. Krydda rejält med salt och peppar samt torkad timjan. Efterstek köttet i ugn i 20 minuter. Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor.

2. Blanda ingredienserna till marinaden och slå den sedan över köttet som nu svalnat. Strö eventuellt över färska hackade örter.

3. Ställ fläskfilén kall över natten och servera nästa dag.

Tips: servera fläskfilén med en god potatissallad

Visningar: 171
Inlagt 2015-09-02 20:49:05