Receptbeskrivning

Botten up Baileys hot fudge cupcakes

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Botten upp Baileys hot fudge cupcakes 6st stora

1,1dl baileys
3tsk väl rörda ägg
½tsk vaniljextrakt
1,7dl mjöl
¾dl o 2tsk socker
½tsk bakpulver
1/8tsk Bikarbonat
¼tsk salt
6tsk matskedar mjukt smör
0,5dl starkt kaffe

Värm ugnen till 175°, ställ 6st stora muffinsformar i en muffinsplåt. Häll i baileys, ägg o vaniljextrakt i en mugg, blanda med en gaffel o ställ åt sidan. Rör samman mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor skål. Häll i smör och baileysblandningen o vispa med en elvisp tills de torra ingredienserna är blandade. Häll i kaffe och vispa igen. Häll smeten i formarna och baka ca 25min. tills muffinsen fjädrar tillbaka när du trycker på toppen, låt dem svalna helt.

Chokladfyllning:
0,75dl + 2tsk grädde
2,25dl mjölkchoklad pellets
2msk smör
2tsk Baileys

Värm grädde o choklad tills det smält samman, tillsätt smör i småbitar o rör tills de löst sig, häll i Baileys och rör, ställ i kylen tills den tjocknat men fortfarande är mjuk. Skär en stor bit ur muffinset och fyll med chokladröran.


Baileys frosting:
110g mjukt smör
6 ¾dl florsocker
0,5dl och 2tsk Baileys
1tsk vaniljextrakt

Vispa smör o socker på låg hastighet i en skål, häll ner lite Baileys i taget, därefter vaniljextrakt. Vispa med hög hastighet så att det blir lätt och fluffigt. Spritsa över muffinsen.

Baileys hot fudge sås:
1,1dl kakao
4msk mjölk
¾dl + 4msk socker
1,1dl kaffe
1,1dl Baileys

Blanda alla ingredienserna i en gryta och rör, låt det koka en minut. Ta bort från spisen och låt det svalna lite innan du häller i det i små tomma Baileys flaskor.

Vänd ner bailyes flaskorna i muffinsen, se till så att det inte läcker ur, så du kanske får luta på både muffins och flaska. Pudra med kakao och servera.

Visningar: 188
Inlagt 2015-09-02 19:53:28