Receptbeskrivning

Kladdkakemuffins

Ingredienser för


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg strösocker och vaniljsocker vitt
och riktigt pösigt
3. Smält smöret häll i matolja och sirap blanda
det med äggsmeten
4. blanda vetemjöl kakao bakpulver och salt
och vänd försiktigt ner det i smeten
5. Hacka chokladen och och smält den i ett
vattenbad i en skål över kokande vatten och
blanda den med smeten
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt
och fyll formarna till 2/3 delar med smet
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12
minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de
tas ut. LÃ¥t svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och
färska bär.

Visningar: 130
Inlagt 2015-09-02 21:01:20