Receptbeskrivning
Chocolate chip cookies i gjutjärn från recept.nu kock:linda lomelino
Ingredienser
för
75 g mjölkchoklad
75 g mörk choklad (70%)
110 g smör
dl socker (110g)
dl farin socker (110g)
1 st Ägg
1 tsk flytande vaniljextrakt eller 0,25tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
tsk bikarbonat
tsk salt
75 g mörk choklad (70%)
110 g smör
dl socker (110g)
dl farin socker (110g)
1 st Ägg
1 tsk flytande vaniljextrakt eller 0,25tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
tsk bikarbonat
tsk salt
Beskrivning
Värm ugnen till 175 grader.
Hacka chokladen grovt.
Smält smöret och blanda med strösocker och farinsocker.
Rör om ordentligt och låt blandningen svalna något.
Rör i ägg och vanilj.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och blanda med smörblandningen.
Rör ner den hackade chokladen.
Fördela smeten mellan två mindre gjutjärnspannor och grädda i 17–25 minuter.
Kakorna ska vara krispiga runt kanterna men mjuka i mitten.
Bakar du all smet i en större form behöver kakan något längre gräddningstid.
Hacka chokladen grovt.
Smält smöret och blanda med strösocker och farinsocker.
Rör om ordentligt och låt blandningen svalna något.
Rör i ägg och vanilj.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och blanda med smörblandningen.
Rör ner den hackade chokladen.
Fördela smeten mellan två mindre gjutjärnspannor och grädda i 17–25 minuter.
Kakorna ska vara krispiga runt kanterna men mjuka i mitten.
Bakar du all smet i en större form behöver kakan något längre gräddningstid.
Visningar: 161
Inlagt 2015-09-07 05:55:10






30 min