Receptbeskrivning

Chocolate chip cookies i gjutjärn från recept.nu kock:linda lomelino

Ingredienser för
75 g mjölkchoklad
75 g mörk choklad (70%)
110 g smör
dl socker (110g)
dl farin socker (110g)
1 st Ägg
1 tsk flytande vaniljextrakt eller 0,25tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
tsk bikarbonat
tsk salt


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Värm ugnen till 175 grader.

Hacka chokladen grovt.

Smält smöret och blanda med strösocker och farinsocker.
Rör om ordentligt och låt blandningen svalna något.
Rör i ägg och vanilj.

Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och blanda med smörblandningen.
Rör ner den hackade chokladen.

Fördela smeten mellan två mindre gjutjärnspannor och grädda i 17–25 minuter.

Kakorna ska vara krispiga runt kanterna men mjuka i mitten.
Bakar du all smet i en större form behöver kakan något längre gräddningstid.

Visningar: 161
Inlagt 2015-09-07 05:55:10