Receptbeskrivning
Brysselkex
Ingredienser
för
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
karamelfärg
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
Garnering:
strösocker karamelfärg
Beskrivning
Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
Sätt ugnen på 175° och rulla ut degen till längder, ca 4 cm i diameter. Rulla längderna i strösocker färgat med röd hushållsfärg.
LÃ¥t ligga i kyl ca 1 tim.
Skär längderna i ca 1 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Sätt ugnen på 175° och rulla ut degen till längder, ca 4 cm i diameter. Rulla längderna i strösocker färgat med röd hushållsfärg.
LÃ¥t ligga i kyl ca 1 tim.
Skär längderna i ca 1 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Visningar: 158
Inlagt 2015-09-07 06:26:41






60 min