Receptbeskrivning

Sjömansgryta

Ingredienser för
1 kg högrev eller fransyska
1 tsk salt
smör
5 dl köttbuljong
5 dl mörk öl
1 msk timjan
4 st gula lökar
400 g morötter
1 kg potatisar
2 dl vispgrädde
2 msk majsstärkelse
2 dl bladpersilja hackad


  90 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Skär köttet i 3x3 cm stora bitar.
Salta och bryn det i smör i en stekpanna.
Lägg över köttet i en gryta, tillsätt buljong, öl och timjan.
LÃ¥t koka under lock ca 1 tim.
Skala lök, morötter och potatis.
Skär dem i ½ cm tjocka skivor.
Lägg ner det i grytan, tillsätt grädden och koka ytterligare 15 min.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan.
LÃ¥t koka 2 min.
Strö över persilja.

Visningar: 528
Inlagt 2015-09-07 07:18:46