Receptbeskrivning
Drömrulltårta
Ingredienser
för
3 st Ägg
1 dl strösocker
3 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st Äggula
50 g mörk choklad smält
1 dl strösocker
3 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g smör rumsvarmt2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st Äggula
Garnering
1 dl strösocker 50 g mörk choklad smält
Beskrivning
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Vispa ner potatismjöl, kakao och bakpulver.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.
Lägg ett bakplåtspapper på ett bord och strö över rikligt med strösocker. Stjälp upp kakan ovanpå sockret direkt när den kommer ur ugnen.
Dra bort pappret som den har gräddats på.
LÃ¥t kakan kallna.
Fyllning:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula poröst.
Bred krämen på kakan och rulla ihop den hårt.
Förvara rulltårtan med skarven nedåt inlindad i plastfolie i kylen.
Ringla smält, mörk choklad ovanpå rulltårtan innan servering.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Vispa ner potatismjöl, kakao och bakpulver.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.
Lägg ett bakplåtspapper på ett bord och strö över rikligt med strösocker. Stjälp upp kakan ovanpå sockret direkt när den kommer ur ugnen.
Dra bort pappret som den har gräddats på.
LÃ¥t kakan kallna.
Fyllning:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula poröst.
Bred krämen på kakan och rulla ihop den hårt.
Förvara rulltårtan med skarven nedåt inlindad i plastfolie i kylen.
Ringla smält, mörk choklad ovanpå rulltårtan innan servering.
Visningar: 158
Inlagt 2015-09-07 08:04:46






15 min