Receptbeskrivning

Nutella cheesecake

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Nutella cheesecake

280g digestive kex
5msk mjukt smör
1st nutella burk á 365ml, rumstempererad
1¾ dl hackade rostade hasselnötter
450g färskost, rumstempererad
1¼dl florsocker

Krossa kexen i en skål, tillsätt smör och 1msk nutella, blanda samman alltsammans. Tillsätt sen 3msk hackade hasselnötter, blanda till en sandig konsistens.
Smeta ut det i en form på ca 23cm i diameter, ställ in i frysen.
Vispa färskosten o florsockret tills det är mjukt o fluffigt, häll sedan i resterande nutella och vispa tills allt är blandat.
Ta ut formen från kylen och fördela nutella-blandningen över kexkrosset, strö över de resterande hackade haselnötterna ovanpå kakan och ställ in i frysen åtminstone fyra timmar, serveras direkt från frysen för bäst smak.

Visningar: 257
Inlagt 2015-09-07 19:38:40