Receptbeskrivning

Layer toasted marshmallow caramel chocolate cake (by: arstidsboden.blogspot.se)

Ingredienser för
Kaka:
3 dl vetemjöl
3.6 dl strösocker
1.25 dl kakao
0.5 tsk bikarbonat
0.75 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 st små ägg rumsvarma
1.8 dl mjölk rumsvarmt
1.8 dl starkt svart kaffe varmt
0.9 dl olivolja alt. rapsolja
2 tsk vaniljpulver
Fyllning 1:
8 st stora marshmallows
1.2 dl florsocker
110 g smör rumsvarmt
1 krm vaniljpulver
120 g marshmallow fluff
0.25 dl dulce de leche (alt. vanlig kolasås)
Fyllning 2: + frosting
220 g smör, rumsvarmt
4.8 dl florsocker
0.9 dl kakao
0.5 msk vaniljpulver
1 nypa salt
120 g mörk choklad, smält och svalnat
0.6 dl vispgrädde
Garnering:
chokladströssel


  60 min
 SvÃ¥righet: SvÃ¥rt
Beskrivning
TIPS!
Smeten är väldigt rinnig - och det ska den vara! Så se till att ha täta formar så att smeten inte rinner ut! Jag ställde mina formar på en plåt också för säkerhetens skull!
Du kan göra tårtbottnarna dagen innan. Frys då in de hela direkt efter de har svalnat. Om du gör det så dela på tårtbottnarna medans de är frysta!
Låt tårtan stå i ca 30 minuter i kylskåpet innan du skär upp den, så att den får sätta sig lite!

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla 3 stycken springformar, 15 cm i diameter.
Blanda vetemjöl, strösocker, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål.
Ställ åt sidan.
Vispa ägg, mjölk, kaffe, olja och vaniljpulver i en annan skål med elvisp. Blanda i mjölblandningen och vispa allt i ca 3 minuter.
Smeten kommer att vara lös!
Fördela smeten i de tre skålarna, ca 680 g per form.

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter, kolla hur de ser ut, vrid formarna och grädda i ytterligare 10 minuter.
Låt kakan svalna i formarna i ca 20 minuter innan du stjälper upp dem på ett galler för att svalna helt.

Hacka och smält chokladen till fyllning 2 ca: 30 minuter innan du ska börja med fyllningarna, då hinner den svalna!

Fyllning 1:
Sätt ugnen på 175 grader (gärna grill).
Lägg marshmallowsen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem lite lätt i ugnen, de ska få lite brun färg ca 5 minuter! Ha dem inte för länge i ugnen för då kan de explodera!
Vispa smör och florsocker i en bunke med elvisp i ca 1 minut, tillsätt vaniljpulvret och vispa i ytterligare 2 minuter.
Tillsätt till sist mashmallowsen och fluffet och blanda allt ordentligt!

Fyllning 2 + frosting -
Vispa smör och florsocker fluffigt, ca 1 minut.
Tillsätt kakao, vaniljpulver och salt.
Vispa tills allt har blandats helt.
Det ska inte vara några smörklumpar kvar!
Tillsätt den svalna chokladen, vispa i 2 minuter.
Tillsätt grädden och vispa i 1 minut.

Montering av tårtan - Om kakorna har gräddas för mycket och svällt för mycket i mitten skär i såfall bort det så att bottnarna blir jämna!
Dela alla tre kakor på mitten så att du får 6 tårtbottna
Lägg en tårtbotten på ett stort fat eller tårtfat med botten neråt, ta ca 1 dl fyllning av fyllning 2 och fördela jämnt.
Lägg på ett nytt tårtbotten och tryck till den lite lätt.
Fördela hälften av fyllning 1, fördela jämnt.
Spritsa ut ca hälften av Dulce de lechen.
Tryck på ett nytt tårtlager, fördela fyllning 2 på ett nytt botten och fördela det sista av fyllning 1 och spritsa ut Dulche de leche.
Lägg på det sista tårtbotten och för dela frostingen på kakan.
Börja med sidorna och sist toppen.
Fördela chokladströssel ovanpå.

Låt gärna tårtan stå i kylskåpet i 30 minuter innan du skär upp den!
Då går det lättare att skära.

Visningar: 660
Inlagt 2015-09-08 15:22:27