Receptbeskrivning
Fänkålspaj m tofu o kokosmjölk [glutenfri]
Ingredienser
för
Beskrivning
(2 portioner)
Pajdeg
1¼ dl rismjöl
½ mandelmjöl
2 msk potatismjöl
3 msk iskallt vatten
Fyllning
½ dl kokosmjölk
100 g tofu
riven muskot
1 tsk torkad rosmarin
salt
svartpeppar
1 fänkålsstånd, mycket tunt skivat
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform, 20 cm i diameter. Pricka med en gaffel.
Mixa ihop kokosmjölk, tofu, muskot, rosmarin, salt och svartpeppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Häll smeten i pajskalet. Skiva fänkÃ¥len och fördela den över. Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter. Ät och njut!Â
Igår, sista dagen innan semestern, firade jag med en flaska Voga som jag fick skickad till mig. Jätterolig förpackning och sådär härligt lyxig att man nästan fick vingar. Åh, en vecka med bubbel vid poolkanten väntar!
Pajdeg
1¼ dl rismjöl
½ mandelmjöl
2 msk potatismjöl
3 msk iskallt vatten
Fyllning
½ dl kokosmjölk
100 g tofu
riven muskot
1 tsk torkad rosmarin
salt
svartpeppar
1 fänkålsstånd, mycket tunt skivat
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform, 20 cm i diameter. Pricka med en gaffel.
Mixa ihop kokosmjölk, tofu, muskot, rosmarin, salt och svartpeppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Häll smeten i pajskalet. Skiva fänkÃ¥len och fördela den över. Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter. Ät och njut!Â
Igår, sista dagen innan semestern, firade jag med en flaska Voga som jag fick skickad till mig. Jätterolig förpackning och sådär härligt lyxig att man nästan fick vingar. Åh, en vecka med bubbel vid poolkanten väntar!
Visningar: 205
Inlagt 2015-09-09 09:34:03






0 min