Receptbeskrivning

Mungbönssallad med halloumi (persilja mynta kumminfrön)

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Ingredienser:
225 g halloumi
3 dl kokta mungbönor
1 dl olivolja extra virgin
Färskpressad saft från 1/2 citron
1 liten knippa vardera av bladpersilja och mynta
8-10 körsbärstomater
1 färsk, mild röd chilifrukt
1 stor näve ruccula
1 liten rödlök
1 dl kalamataoliver
1 tsk timjan
1 tsk kumminfrön
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:
Blötlägg mungbönor över natten och koka dem (1 msk salt/liter vatten) enligt anvisning på förpackningen. Bönorna ska vara mjuka men ha kvar tuggmotstånd - provsmaka regelbundet. Låt dem svalna. Alternera gärna med paradinalinser!

Vispa ihop en marinad på olivolja, citronjuice, kumminfrön och timjan, smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner finhackad mynta och persilja men spara några fina blad till garneringen. Blanda mungbönorna med hälften av marinaden och låt dem dra någon timma. Skiva rödlök tunt, halvera körsbärstomater. Skär halloumi i kuber och stek i olivolja till vacker gyllenbrun färg. Strö ruccola över ett serveringsfat. Blanda mungbönor, tomater och rödlök och fördela över ruccolasalladen. Toppa med kalamataoliver och halloumi, ringla över resterande dressing och dekorera med mynta och persiljeblad.

- See more at: http://www.larsafoods.se/recept/meze-och-ovrigt-smaplock-huvudratt-sallader/halloumisallad-med-marinerade-mungbonor#sthash.GvNUpykA.dpuf
____________________________________________________________________________________
Olivolja, citronjuice, kumminfrön och timjan,
smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner finhackad mynta och persilja - spara några fina blad till garneringen.

Blanda mungbönorna med hälften av marinaden och låt dem dra någon timma. Skiva rödlök tunt, halvera körsbärstomater. Skär halloumi i kuber och stek i olivolja till vacker färg.

Strö rucola över ett serveringsfat. Blanda mungbönor, tomater och rödlök och fördela över rucolasalladen.

Toppa med kalamataoliver och halloumi

Visningar: 575
Inlagt 2015-09-09 12:12:57