Receptbeskrivning
Lejontassar
Ingredienser
för
100 g vit choklad
125 g smör rumsvarmt
1 dl råsocker
1 st Ägg
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 st citron finrivet skal
125 g smör rumsvarmt
1 dl råsocker
1 st Ägg
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 st citron finrivet skal
Beskrivning
Hacka chokladen fint.
Vispa smör och råsocker vitt i en bunke.
Rör ner ägget.
Tillsätt mjöl, havregryn, bakpulver, salt och vaniljsocker.
Blanda ner chokladen och det finrivna citronskalet.
Forma degen till en rulle och linda in den i plastfolie.
LÃ¥t den inlindade rullen vila i frysen i ca 20 min.
Sätt ugnen på 180 grader.
Ta ut rullen ur frysen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min.
Låt dem svalna på ett galler.
Vispa smör och råsocker vitt i en bunke.
Rör ner ägget.
Tillsätt mjöl, havregryn, bakpulver, salt och vaniljsocker.
Blanda ner chokladen och det finrivna citronskalet.
Forma degen till en rulle och linda in den i plastfolie.
LÃ¥t den inlindade rullen vila i frysen i ca 20 min.
Sätt ugnen på 180 grader.
Ta ut rullen ur frysen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min.
Låt dem svalna på ett galler.
Visningar: 134
Inlagt 2015-09-09 11:29:21






35 min