Receptbeskrivning

Lejontassar

Ingredienser för
100 g vit choklad
125 g smör rumsvarmt
1 dl råsocker
1 st Ägg
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 st citron finrivet skal


  35 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Hacka chokladen fint.

Vispa smör och råsocker vitt i en bunke.
Rör ner ägget.

Tillsätt mjöl, havregryn, bakpulver, salt och vaniljsocker.

Blanda ner chokladen och det finrivna citronskalet.

Forma degen till en rulle och linda in den i plastfolie.
LÃ¥t den inlindade rullen vila i frysen i ca 20 min.

Sätt ugnen på 180 grader.

Ta ut rullen ur frysen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 8­–10 min.
Låt dem svalna på ett galler.

Visningar: 134
Inlagt 2015-09-09 11:29:21