Receptbeskrivning
Kolarutor med choklad & frasig havrebotten
Ingredienser
för
Kolafyllning:
50 g smör 11 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
Botten:
75 g smör smält1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
Garnering:
175 g mörk choklad Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Kolafyllning:
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt sirap och grädde.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda tills kolan blivit lagom seg, 20–30 min.
Gör ett kulprov så vet du att kolan är klar.
Botten:
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om till en smulig massa.
Platta ut degen i en form, ca 20 x 20 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 min.
LÃ¥t den kallna.
Häll kolasmeten på bottnen.
Låt kakan stå en stund i kylskåpet och stelna lite.
Bred ut chokladen över kolan.
Ställ formen en stund till i kylskåpet tills chokladen har stelnat.
Skär kakan i små bitar med en vass kniv.
Kolafyllning:
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt sirap och grädde.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda tills kolan blivit lagom seg, 20–30 min.
Gör ett kulprov så vet du att kolan är klar.
Botten:
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om till en smulig massa.
Platta ut degen i en form, ca 20 x 20 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 min.
LÃ¥t den kallna.
Häll kolasmeten på bottnen.
Låt kakan stå en stund i kylskåpet och stelna lite.
Bred ut chokladen över kolan.
Ställ formen en stund till i kylskåpet tills chokladen har stelnat.
Skär kakan i små bitar med en vass kniv.
Visningar: 765
Inlagt 2015-09-10 06:35:57






20 min