Receptbeskrivning
Äppelpaj med mandeltosca (av catarina davidsson via hembakat foto ann-charlotte andersson)
Ingredienser
för
Deg:
3 dl vetemjöl 3 dl florsocker
225 g smör rumsvarmt
100 g mandelmassa grovt riven
10 st Äpplen skalade & tunt skivade
Tosca:
150 g smör 2 dl kokossocker
3 msk vetemjöl
3 msk vispgrädde
1 dl sötmandel skalad
1 dl pistaschnötter
Beskrivning
Deg:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa snabbt ihop mjöl, florsocker och smör till en deg och tryck ut den i en pajform, ca 27 cm i diameter och 7 cm hög.
Täck även kanterna med deg.
Fördela den rivna mandelmassan i botten och lägg äppelskivor på mandelmassan.
Toscasmet:
Smält smöret och rör ner alla ingredienser utom mandeln och nötterna.
Låt smeten koka upp under omrörning och lägg sedan i mandel och nötter. Klicka ut toscasmeten ovanpå äpplena.
Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 55 min.
Servera den med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa snabbt ihop mjöl, florsocker och smör till en deg och tryck ut den i en pajform, ca 27 cm i diameter och 7 cm hög.
Täck även kanterna med deg.
Fördela den rivna mandelmassan i botten och lägg äppelskivor på mandelmassan.
Toscasmet:
Smält smöret och rör ner alla ingredienser utom mandeln och nötterna.
Låt smeten koka upp under omrörning och lägg sedan i mandel och nötter. Klicka ut toscasmeten ovanpå äpplena.
Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 55 min.
Servera den med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Visningar: 177
Inlagt 2015-09-10 06:47:19






60 min