Receptbeskrivning
Fransk äppelkaka
Ingredienser
för
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
75 g smör kylskåpskallt
1 st ägg
1 dl vispgrädde
dl strösocker
g sötmandel mald
4 st Äpplen
100 g mandelmassa riven
kanel
1 dl florsocker
75 g smör kylskåpskallt
1 st ägg
Fyllning:
2 st Ägg 1 dl vispgrädde
dl strösocker
g sötmandel mald
4 st Äpplen
100 g mandelmassa riven
kanel
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
Nyp ihop mjöl, florsocker och smör till en smulig deg.
Tillsätt ägget och arbeta degen så att den precis går ihop.
Låt den vila i kylskåp i 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen och klä en pajform, ca 26 cm i diameter, med den.
För att sidorna på pajen ska hålla formen fäster du remsor med folie runt om.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min.
Fyllning:
Arbeta snabbt ihop ägg, grädde, socker och mald mandel.
Skala och kärna ur äpplena.
Skär dem i fina klyftor.
Fyll det förgräddade pajskalet med fyllningen och äppelklyftorna.
Gör gärna ett rundmönster av äpplena.
Riv över mandelmassa och pudra därefter med kanel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Nyp ihop mjöl, florsocker och smör till en smulig deg.
Tillsätt ägget och arbeta degen så att den precis går ihop.
Låt den vila i kylskåp i 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen och klä en pajform, ca 26 cm i diameter, med den.
För att sidorna på pajen ska hålla formen fäster du remsor med folie runt om.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min.
Fyllning:
Arbeta snabbt ihop ägg, grädde, socker och mald mandel.
Skala och kärna ur äpplena.
Skär dem i fina klyftor.
Fyll det förgräddade pajskalet med fyllningen och äppelklyftorna.
Gör gärna ett rundmönster av äpplena.
Riv över mandelmassa och pudra därefter med kanel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Visningar: 225
Inlagt 2015-09-10 07:16:57






45 min