Receptbeskrivning

Fransk äppelkaka

Ingredienser för
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
75 g smör kylskåpskallt
1 st ägg
Fyllning:
2 st Ägg
1 dl vispgrädde
dl strösocker
g sötmandel mald
4 st Äpplen
100 g mandelmassa riven
kanel


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR

Nyp ihop mjöl, florsocker och smör till en smulig deg.

Tillsätt ägget och arbeta degen så att den precis går ihop.
Låt den vila i kylskåp i 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.

Kavla ut degen och klä en pajform, ca 26 cm i diameter, med den.
För att sidorna på pajen ska hålla formen fäster du remsor med folie runt om.

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min.

Fyllning:
Arbeta snabbt ihop ägg, grädde, socker och mald mandel.

Skala och kärna ur äpplena.
Skär dem i fina klyftor.

Fyll det förgräddade pajskalet med fyllningen och äppelklyftorna.
Gör gärna ett rundmönster av äpplena.
Riv över mandelmassa och pudra därefter med kanel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Visningar: 225
Inlagt 2015-09-10 07:16:57