Receptbeskrivning
Tryffeltårta
Ingredienser
för
Botten:
150 g smör 100 g mörk choklad
2 msk kakao
4 st ägg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 dl vispgrädde 2 msk smör
200 g mörk choklad hackad
Chokladblad:
25 g choklad Garnering:
kakao 50 g mörk choklad hyvlad
Beskrivning
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt chokladen, bruten i bitar, och kakaon.
Rör om tills chokladen har smält.
LÃ¥t blandningen svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bakpulvret blandat med salt och mjöl samt smörblandningen.
Rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min.
LÃ¥t den kallna helt i formen.
Tryffel:
Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Häll blandningen över chokladen i en skål och rör om till en slät smet.
LÃ¥t tryffeln tjockna i kylen en stund.
Bred ut tryffeln över bottnen.
Ställ kakan i kylen tills tryffeln har stelnat.
Chokladblad:
Skölj och torka av några gröna blad från en ros.
Pensla baksidan av bladen med smält choklad.
Lägg dem på en bricka och låt dem stelna i frysen.
Garnering:
Pudra kakao på toppen av kakan och lägg på hyvlad choklad.
Ta ut bladen från frysen och dra bort det gröna. Fäst några av chokladbladen mot tryffeln på kanten.
Servera gärna kakan med lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt chokladen, bruten i bitar, och kakaon.
Rör om tills chokladen har smält.
LÃ¥t blandningen svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bakpulvret blandat med salt och mjöl samt smörblandningen.
Rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min.
LÃ¥t den kallna helt i formen.
Tryffel:
Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Häll blandningen över chokladen i en skål och rör om till en slät smet.
LÃ¥t tryffeln tjockna i kylen en stund.
Bred ut tryffeln över bottnen.
Ställ kakan i kylen tills tryffeln har stelnat.
Chokladblad:
Skölj och torka av några gröna blad från en ros.
Pensla baksidan av bladen med smält choklad.
Lägg dem på en bricka och låt dem stelna i frysen.
Garnering:
Pudra kakao på toppen av kakan och lägg på hyvlad choklad.
Ta ut bladen från frysen och dra bort det gröna. Fäst några av chokladbladen mot tryffeln på kanten.
Servera gärna kakan med lättvispad grädde.
Visningar: 225
Inlagt 2015-09-10 07:22:12






60 min