Receptbeskrivning

Hemgjord daim

Ingredienser för
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Garnering:
200 g choklad mörk eller ljus


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull.
Rör om då och då och koka upp till 140 grader om du vill ha en hård och knäckig Daim.
Var försiktig på slutet så du inte bränner kolan.

Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper.
Skär den i bitar, ca 3 x 8 cm innan den stelnar.
LÃ¥t kolan stelna.

Smält chokladen över vattenbad och pensla den på Daimbitarna.
LÃ¥t chokladen stelna i kylen en stund.
Förvara Daimen i en burk med tätslutande lock i kylen.

Visningar: 150
Inlagt 2015-09-10 08:19:27