Receptbeskrivning
Hemgjord daim
Ingredienser
för
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Garnering:
200 g choklad mörk eller ljusBeskrivning
Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull.
Rör om då och då och koka upp till 140 grader om du vill ha en hård och knäckig Daim.
Var försiktig på slutet så du inte bränner kolan.
Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper.
Skär den i bitar, ca 3 x 8 cm innan den stelnar.
LÃ¥t kolan stelna.
Smält chokladen över vattenbad och pensla den på Daimbitarna.
LÃ¥t chokladen stelna i kylen en stund.
Förvara Daimen i en burk med tätslutande lock i kylen.
Rör om då och då och koka upp till 140 grader om du vill ha en hård och knäckig Daim.
Var försiktig på slutet så du inte bränner kolan.
Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper.
Skär den i bitar, ca 3 x 8 cm innan den stelnar.
LÃ¥t kolan stelna.
Smält chokladen över vattenbad och pensla den på Daimbitarna.
LÃ¥t chokladen stelna i kylen en stund.
Förvara Daimen i en burk med tätslutande lock i kylen.
Visningar: 150
Inlagt 2015-09-10 08:19:27






30 min