Receptbeskrivning
Oreo–, kola- och chokladpaj
Ingredienser
för
Botten:
125 g oreokakor 125 g digestivekex
75 g smör, rumsvarmt
Kolafyllning
100 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
Chokladfyllning:
2 dl vispgrädde 350 g mörk choklad
Beskrivning
Botten:
Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint.
Arbeta ihop smulorna dem med smöret.
Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant.
Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.
Kolafyllning:
Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.
Häll kolasmeten på pajbottnen.
Ställ den i frysen i ca 20 min.
Chokladfyllning:
Koka upp grädden i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden.
Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen.
LÃ¥t den stelna i kylen.
Servera pajen med en klick vispgrädde.
Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint.
Arbeta ihop smulorna dem med smöret.
Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant.
Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.
Kolafyllning:
Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.
Häll kolasmeten på pajbottnen.
Ställ den i frysen i ca 20 min.
Chokladfyllning:
Koka upp grädden i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden.
Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen.
LÃ¥t den stelna i kylen.
Servera pajen med en klick vispgrädde.
Visningar: 1905
Inlagt 2015-09-10 08:45:37






40 min