Receptbeskrivning
Rosevin bräserad kyckling med rosmarin
Ingredienser
för
Beskrivning
Rosévinbräserad kyckling med rosmarin 4port.
800g kycklingfiléer
1st citron skivad
2st gula lökar
1st vitlök i klyftor
200g champinjoner i kvartar
1ask körsbärstomater
3dl rosévin
1st hönsbuljongtärning
salt, peppar
1msk tamarisoja
lite redning
2-3msk hackad färsk rosmarin
smör att steka i
skiva citronen i skivor och stek i smör tills den fått fin färg, lägg åt sidan. Skär champinjonerna i kvartar och skala och skiva löken. Skala vitlöken.
Stek grönsakerna med kycklingen i smör eller kokosfett utan smak till allt fått fin färg. Salta och peppra.
Häll i vinet, buljongen, tamarisoja och tomterna. Låt allt puttra på svag värme i 15min. Häll i rosmarinet och låt allt puttra i ca 5min. till. Lägg ner citronskivorna vid servering.
800g kycklingfiléer
1st citron skivad
2st gula lökar
1st vitlök i klyftor
200g champinjoner i kvartar
1ask körsbärstomater
3dl rosévin
1st hönsbuljongtärning
salt, peppar
1msk tamarisoja
lite redning
2-3msk hackad färsk rosmarin
smör att steka i
skiva citronen i skivor och stek i smör tills den fått fin färg, lägg åt sidan. Skär champinjonerna i kvartar och skala och skiva löken. Skala vitlöken.
Stek grönsakerna med kycklingen i smör eller kokosfett utan smak till allt fått fin färg. Salta och peppra.
Häll i vinet, buljongen, tamarisoja och tomterna. Låt allt puttra på svag värme i 15min. Häll i rosmarinet och låt allt puttra i ca 5min. till. Lägg ner citronskivorna vid servering.
Visningar: 169
Inlagt 2015-09-10 19:53:27






30 min