Receptbeskrivning

Rårörd jordgubbssaft

Ingredienser för
6 l jordgubbar
50 g citronsyra
3 l vatten
1 kg socker per silad l saft


  1440 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Koka upp vattnet, rör i citronsyran.

Häll det kokande vattnet över de sköljda och rensade bären.

Lägg på ett tätt lock och låt det stå kallt 1 dygn.

Låt saften självrinna genom silduk.
Mät saften.

Rör ner sockret i saften och rör tills det är helt löst.

Häll saften på rena flaskor och förslut genast.
Förvara saften kallt.

(GÃ¥r bra att frysa.)


Det jordgubbsmoset som blir kvar efter saften är silad, gjorde jag sylt på.
Mosade med en potatismos och blandade i lite socker, fyllde i burkar.

Visningar: 495
Inlagt 2015-09-11 05:21:59