Receptbeskrivning
Rårörd jordgubbssaft
Ingredienser
för
6 l jordgubbar
50 g citronsyra
3 l vatten
1 kg socker per silad l saft
50 g citronsyra
3 l vatten
1 kg socker per silad l saft
Beskrivning
Koka upp vattnet, rör i citronsyran.
Häll det kokande vattnet över de sköljda och rensade bären.
Lägg på ett tätt lock och låt det stå kallt 1 dygn.
Låt saften självrinna genom silduk.
Mät saften.
Rör ner sockret i saften och rör tills det är helt löst.
Häll saften på rena flaskor och förslut genast.
Förvara saften kallt.
(GÃ¥r bra att frysa.)
Det jordgubbsmoset som blir kvar efter saften är silad, gjorde jag sylt på.
Mosade med en potatismos och blandade i lite socker, fyllde i burkar.
Häll det kokande vattnet över de sköljda och rensade bären.
Lägg på ett tätt lock och låt det stå kallt 1 dygn.
Låt saften självrinna genom silduk.
Mät saften.
Rör ner sockret i saften och rör tills det är helt löst.
Häll saften på rena flaskor och förslut genast.
Förvara saften kallt.
(GÃ¥r bra att frysa.)
Det jordgubbsmoset som blir kvar efter saften är silad, gjorde jag sylt på.
Mosade med en potatismos och blandade i lite socker, fyllde i burkar.
Visningar: 495
Inlagt 2015-09-11 05:21:59






1440 min