Receptbeskrivning
Jordgubbsmarmelad
Ingredienser
för
1 kg jordgubbar
3 dl vatten
1 kg socker
1 tsk citronsyra
1 st flaska certo fruktpektin
3 dl vatten
1 kg socker
1 tsk citronsyra
1 st flaska certo fruktpektin
Beskrivning
Skölj och rensa bären.
Mosa dem, gärna i matberedare.
Koka upp bärmassa och vatten.
Sjud 5 minuter under lock.
Tillsätt socker och citronsyra.
Koka upp och låt koka kraftigt 1 min. under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och rör i fruktpektin.
Skumma väl och rör i 5 min.
Så att massan svalnar och bären ej flyter upp.
Fyll marmeladen på väl rengjorda burkar och sätt på lock.
Förvara svalt
Mosa dem, gärna i matberedare.
Koka upp bärmassa och vatten.
Sjud 5 minuter under lock.
Tillsätt socker och citronsyra.
Koka upp och låt koka kraftigt 1 min. under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och rör i fruktpektin.
Skumma väl och rör i 5 min.
Så att massan svalnar och bären ej flyter upp.
Fyll marmeladen på väl rengjorda burkar och sätt på lock.
Förvara svalt
Visningar: 644
Inlagt 2015-09-11 05:52:47






20 min