Receptbeskrivning
Caramel crunch brownies (by: arstidsboden.blogspot.se)
Ingredienser
för
Botten:
50 g mörk choklad hackad55 g smör
dl vetemjöl
1 krm bakpulver
krm salt
1 dl socker
tsk vaniljpulver
Caramell:
300 g mjuka kolor (tex. werthers)1 msk kondenserad mjölk (ej kokad)
msk vatten
1 dl rice krispies
Nougat:
1 dl strösocker dl kondenserad mjölk (ej kokad)
40 g smör
105 g marshmallow fluff
2 msk jordnötssmör
Chokladöverdrag:
165 g mörk choklad 25 g smör
1 msk grädde
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form med höga kanter med bakplåtspapper, ca 20*20 cm.
Hacka chokladen och värm den tillsammans med smöret över vattenbad.
Ställ åt sidan.
Mät upp mjölet, saltet och bakpulvret i en annan skål, rör om.
Häll i sockret i chokladblandningen och vispa ordentligt med en elvisp. Tillsätt vaniljsockret och mjölblandningen.
Rör bara om tills de går ihop.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt svalna ordentligt innan du häller i caramelfyllningen!
Caramel -
Lägg kolorna, den kondenserade mjölken och vatten i en skål.
Värm i intervaller, 4*30 sek åt gången och rör om lite då och då.
Upprepa tills kolan har smält.
Rör sedan den tills den är slät.
Häll i Rice Krispies.
rör om igen.
Häll den över den avsvalnade brownien i formen.
Placera formen i frysen medan du gör andra lagret.
Nougat - Lägg socker, kondenserad mjölk och smör i en kastrull.
Koka på medelvärme, rör om ofta.
Sänk värmen till medium.
Sjud i 5 minuter.
Ta bort från värmen, rör ner marshmallow och jordnötssmör.
Häll den på caramellagret och fördela den jämnt.
Ställ den tillbaka i frysen i ca 30 min medan du gör nästa lager.
Chokladlagret -
Lägg choklad, grädde och smör i en kastrull.
Värm på svag värme, rör om ofta och värm tills chokladen har smält.
Vispa smeten slät.
Häll den över nougaten och jämna till lagret jämnt i formen.
Låt stå och stelna i kylen i ca 2 timmar.
Klä en form med höga kanter med bakplåtspapper, ca 20*20 cm.
Hacka chokladen och värm den tillsammans med smöret över vattenbad.
Ställ åt sidan.
Mät upp mjölet, saltet och bakpulvret i en annan skål, rör om.
Häll i sockret i chokladblandningen och vispa ordentligt med en elvisp. Tillsätt vaniljsockret och mjölblandningen.
Rör bara om tills de går ihop.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt svalna ordentligt innan du häller i caramelfyllningen!
Caramel -
Lägg kolorna, den kondenserade mjölken och vatten i en skål.
Värm i intervaller, 4*30 sek åt gången och rör om lite då och då.
Upprepa tills kolan har smält.
Rör sedan den tills den är slät.
Häll i Rice Krispies.
rör om igen.
Häll den över den avsvalnade brownien i formen.
Placera formen i frysen medan du gör andra lagret.
Nougat - Lägg socker, kondenserad mjölk och smör i en kastrull.
Koka på medelvärme, rör om ofta.
Sänk värmen till medium.
Sjud i 5 minuter.
Ta bort från värmen, rör ner marshmallow och jordnötssmör.
Häll den på caramellagret och fördela den jämnt.
Ställ den tillbaka i frysen i ca 30 min medan du gör nästa lager.
Chokladlagret -
Lägg choklad, grädde och smör i en kastrull.
Värm på svag värme, rör om ofta och värm tills chokladen har smält.
Vispa smeten slät.
Häll den över nougaten och jämna till lagret jämnt i formen.
Låt stå och stelna i kylen i ca 2 timmar.
Visningar: 371
Inlagt 2015-09-11 07:23:05






160 min