Receptbeskrivning

Caramel crunch brownies (by: arstidsboden.blogspot.se)

Ingredienser för
Botten:
50 g mörk choklad hackad
55 g smör
dl vetemjöl
1 krm bakpulver
krm salt
1 dl socker
tsk vaniljpulver
Caramell:
300 g mjuka kolor (tex. werthers)
1 msk kondenserad mjölk (ej kokad)
msk vatten
1 dl rice krispies
Nougat:
1 dl strösocker
dl kondenserad mjölk (ej kokad)
40 g smör
105 g marshmallow fluff
2 msk jordnötssmör
Chokladöverdrag:
165 g mörk choklad
25 g smör
1 msk grädde


  160 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form med höga kanter med bakplåtspapper, ca 20*20 cm.

Hacka chokladen och värm den tillsammans med smöret över vattenbad.
Ställ åt sidan.

Mät upp mjölet, saltet och bakpulvret i en annan skål, rör om.
Häll i sockret i chokladblandningen och vispa ordentligt med en elvisp. Tillsätt vaniljsockret och mjölblandningen.
Rör bara om tills de går ihop.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Låt svalna ordentligt innan du häller i caramelfyllningen!

Caramel -
Lägg kolorna, den kondenserade mjölken och vatten i en skål.
Värm i intervaller, 4*30 sek åt gången och rör om lite då och då.
Upprepa tills kolan har smält.
Rör sedan den tills den är slät.

Häll i Rice Krispies.
rör om igen.

Häll den över den avsvalnade brownien i formen.

Placera formen i frysen medan du gör andra lagret.

Nougat - Lägg socker, kondenserad mjölk och smör i en kastrull.
Koka på medelvärme, rör om ofta.

Sänk värmen till medium.
Sjud i 5 minuter.
Ta bort från värmen, rör ner marshmallow och jordnötssmör.

Häll den på caramellagret och fördela den jämnt.

Ställ den tillbaka i frysen i ca 30 min medan du gör nästa lager.

Chokladlagret -
Lägg choklad, grädde och smör i en kastrull.
Värm på svag värme, rör om ofta och värm tills chokladen har smält.

Vispa smeten slät.
Häll den över nougaten och jämna till lagret jämnt i formen.

Låt stå och stelna i kylen i ca 2 timmar.

Visningar: 371
Inlagt 2015-09-11 07:23:05